Paarden

Goede beweging en hoge dressuuraanleg

De Merwehoeve heeft een enorme geschiedenis op gebied van paardenfokkerij. De basis voor het fokken van paarden is gelegd in de jaren ’40 van de vorige eeuw. Momenteel bevinden zich ongeveer 30 KPWN-paarden in onze stal.

Jaarlijks fokt De Merwehoeve meerdere veulens. Goede beweging en hoge dressuuraanleg zijn kenmerkend voor onze fokproducten. De Merwehoeve fokt met de betere bloedlijnen die bij het KWPN te vinden zijn.

Onze aandacht is gericht op de prestatieaanleg van de paarden. Ook op het gebied van exterieur wordt streng geselecteerd. Dit komt tot uiting op de KWPN keuringen waar vaak met goede resultaten wordt deelgenomen.Stammoeders

Enkele stammoeders uit onze fokkerij zijn:

Stammoeder Umevina (Jurriaan x Nicolas):

Uit deze Keur Preferente prestatiemerrie zijn verschillende UTV merries en 2 goedgekeurde hengsten gefokt.

  1. De bekende dressuurhengst:Casanova - Lucky Boy x Jurriaan x Nicolas

Deze maakte furore onder Monique Peuts en later onder Marie-José Hulsman. Afstammelingen van deze hengst staan garant voor beweging en dressuuraanleg.

  1. A Lucky One - Lucky Boy x Jurriaan x Nicolas
    Deze hengst werd in België goedgekeurd en is in de springsport uitgebracht door o.a. Piet Raaymakers.
  1. 3. Imevina M.H. - Renville x Jurriaan x Nicolas

Deze merrie is de moeder van springhengst Rufus die onder Rodrigo Pessoa verschillende grote prijzen heeft gewonnen.

 

Stammoeder Malisto (Frostwind x Bastiaan)

Uit deze keurpreferente prestatiemerrie zijn veel zeer goede dressuurpaarden gekomen. Het predikaat prestatie heeft zij destijds behaald met 4 afstammelingen van Rinaldo. Deze paarden liepen probleemloos door naar minimaal Z dressuur.

 

Bekende hengsten uit onze fokkerij zijn:

  1. Jurriaan
  2. Kompromis
  3. Casanova
  4. Chicago M.H.


Resultaten

Een indruk van onze prestaties staan hieronder weergegeven:

Chicago M.H. (Vivaldi x Montecristo)

Deze voshengst is aangewezen op de KWPN-hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch in 2010 en werd verrichtingskampioen in Oldenburg, Duitsland. Het succes van deze hengst gaat ook in 2012 door. Zo pakte Chicago M.H. het kampioensschap vijfjarigen bij de Horsefood Dressuur Talent in Berkel-Enschot.

Callisto M.H. (United x Casanova)

Deze geweldig bewegende merrie heeft in 2010 de 4e plaats op de nationale merriekeuring behaald. Tevens heeft deze Elite-merrie een goede ibob-proef afgelegd van 80,5 punten. In 2011 is een Uphill merrieveulen verkocht op de prinsjesdagveiling.

Fidallisto M.H. (Vivaldi x Montecristo)& Fivesta M.H. (Vivaldi x Elcaro)

Deze veulens waren in 2010 zeer succesvol voor De Merwehoeve. Beide veulens zijn nakomelingen van Vivaldi.

Fidallisto werd veulenkampioen van Zuid-Holland in 2010 en is tevens een volle zuster van Chicago M.H.

Fivesta M.H. bereikte een derde plaats tijdens de kampioenskeuring op de provinciale kampioensschappen van Zuid-Holland.

Beide veulens zijn verkocht op de veulenveiling Midden-Nederland

 

 


Nieuws

M.H. Alana 5 kampioen op NRM
17-07-2017

M.H. Alana 5 (v. Amor-red) is tijdens de NRM verkozen tot kampioene middenklasse roodbont. We zijn enorm trots op dit resultaat en erg blij dat we dit met de familie hebben kunnen bereiken met een van onze koeien.
85,3 punten gemiddeld bij bedrijfinspectie
01-02-2017

Op woensdag18 januari schreef de inspecteur 37 vaarzen voor het eerst in. Deze groep vaarzen scoorden maar liefst 85,3 voor algemeen voorkomen. M.H. Lead Mae 2 (v. Bradnick), M.H. Dafne 61 (v. McCutchen) en M.H. Jose 35 (v. Jotan-red) behaalden 88 punten.
Succesvol op de HHH-show
08-12-2016

Op zaterdag 11 december vond in Zwolle de HHH-show plaats. Een aantal dieren uit onze stal waren aanwezig en werd hoog geplaatst in de rubrieken
Fokveedag Hoornaar
01-10-2016

Op zaterdag 4 oktober  was het weer zover. Traditie getrouw is op de eerste zaterdag van oktober de Fokveedag in Hoornaar. Met vijf koeien en drie pinken van de Merwehoeve waren present. M.H. Wilke EX-91 (v. Damion) presteerde het best. Ze behaalde een plek bij de laatste vijf oudere koeien. M.H. Geertje 120 won de twee prijs bij de duurzaamste koe verkiezing!
Hard werken en goed voor je dieren zijn
09-01-2016

 

Afgelopen zomer is er een filmopname op ons bedrijf gemaakt. Het filmpje is onderdeel van de serie “Boeiende Boeren in Beeld”, gemaakt door de gezamenlijke LTO organisaties. 
M.H. Alana 5 algemeen kampioen HHH-show
16-12-2015

M.H. Alana heeft tijdens de HHH-show in Zwolle het algemeen kampioenschap Roodbont op haar naam geschreven. Hiermee is een droom voor ons uitgekomen. Geweldig om dit mee te maken. 
Dairy Fair Marienwaerdt
23-09-2015

Op zaterdag 22 augustus vond in Beesd op het landgoed Marienwaerdt, de derde editie van de Dairy Fair plaats. M.H. Wilke werd kampioene middenklasse, M.H. Prinses 22 reserve kampioene oud en uierkampioen!
M.H. Daelynn vaarzenkampioen op Jongveedag Hoornaar
20-08-2015

Op zaterdag 14 augustus is de Jongveedag in Hoornaar gehouden. De Merwehoeve was ook present met negen dieren.
Eerste snede weer binnen
14-05-2015

Ondanks dat het voorjaar dit jaar wat later op gang is gekomen, stond er een mooie snede gras. Het weer zat mee, dus afgelopen maandag kon er weer gemaaid worden. 
3 x 1A en 2 eervolle vermeldingen@HHH
16-12-2014

Op zaterdag 13 december vond in Zwolle de Holland Holstein Herds-show plaats. Een nationale show waaruit fokkers vanuit het gehele land aanwezig zijn.
Bordeaux zoon verrichtingskampioen in Adelheidsdorf
31-10-2014

De door ons gefokte Bordeaux-zoon sloot de zeventig dagen test voor hengsten in Adelheidsdorf als de nummer één af.
Jonge fokooien te koop!
13-08-2014

Er zijn nog een twintig-tal goede jonge Swifter-fokooien te koop. Deze zijn Zwoeger en Scrapie-vrij. Met een index boven de 170. Ook zijn er zeven in het bezit van het MYOMAX-gen. Bv;mm.
Vijf jaar op rij 1e klas melk geleverd!
09-04-2014

Afgelopen week overhandigde onze melkfabriek Vreugendenhil uit Gorinchem ons een bordje, voor het feit dat de Merwehoeve vijf jaar op rij eerste klas melk levert.
M.H. Prinses 22 eerste EX-90 koe!
08-04-2014

Op donderdag 3 april scoorden onze derdekalfs Damion-dochter M.H. Prinses 22 als eerste koe op de Merwehoeve 90 punten voor algemeen voorkomen.
Wintershow Noordeloos goed verlopen
07-04-2014

Op 8 februari was er weer Wintershow in Noordeloos. De Merwehoeve was met 4 koeien aanwezig op de show. Hendrik won het kampioensschap voorbrengen.
Bordeaux-hengst succesvol in Oldenburg
17-12-2013

In het Duitse Oldenburg hebben eind november de Oldenburger Hengst-Tage plaatsgevonden. De Merwehoeve was hier zeer succesvol met een twee- en halfjarige Bordeaux-hengst uit de Rouseau keurmerrie Hevina MH.
Divesta M.H. word elite-merrie
16-12-2013

Op vrijdag 13 december is Divesta M.H. Elite-merrie geworden. Dit gebeurde tijdens de IBOP-dag van het KWPN Zuid Holland in Lisse.
Europese jurydag groot succes
15-09-2013

Op zaterdag 14 augustus arriveerde op de Merwehoeve een grote touringcar met maar liefst 40 buitenlandse juryleden. Dit jaar was Nederland de organisator voor de Europese Jurydag en had de Merwehoeve als locatie. Een grote eer voor ons als familie. 
Bedrijfsfilm Merwehoeve de Groot
04-12-2012

Merwehoeve is lid van 'studieklub Morgen'. Naar aanleiding daarvan is er een bedrijfsfilm gemaakt.