Merwehoeve de Groot

Een familiebedrijf met melkkoeien, paarden, vleeskoeien en schapen. Ons motto? ‘Hard werken en goed voor je dieren zijn’.

Wilt u een bezoek brengen aan ons bedrijf? Dat is mogelijk! Wij staan open voor excursies en bedrijfsbezoeken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Koeien

Op de Merwehoeve ligt de focus op rust, regelmaat en gezondheid. Ons management is er op ingericht dat het de koeien aan niets ontbreekt. Vroeg in het voorjaar gaan onze koeien naar buiten en grazen in de groene Betuwse weilanden om ons bedrijf. Ons bedrijf telt 260 melkkoeien, 160 stuks jongvee en enkele opfokstieren.

Black Angus vlees

Op de Merwehoeve kunt u terecht voor heerlijk Black Angus vlees. Op ons melkveebedrijf houden wij naast melkkoeien ook vleeskoeien van het ras Black Angus. Wij hebben de prachtige Black Angus dieren in onze weilanden lopen op een volledige grasrantsoen.

Paarden

De Merwehoeve heeft een enorme geschiedenis op gebied van paardenfokkerij. De basis voor het fokken van paarden ligt in de jaren ’40 van de vorige eeuw. Momenteel bevinden zich ongeveer 15 KPWN-paarden in onze stal. Jaarlijks fokken wij meerdere veulens. Goede beweging en hoge dressuuraanleg zijn kenmerkend voor onze fokproducten. De Merwehoeve fokt met de betere bloedlijnen die bij het KWPN te vinden zijn.

Schapen

De 35 Swifter-stamboek fok-ooien op de Merwehoeve lopen jaarrond te grazen rondom ons bedrijf. Behalve in februari en maart. Dan krijgen onze schapen lammetjes en zitten dan binnen. In het voorjaar gaan de schapen en de lammetjes gezamenlijk naar buiten.

Genetica

Wij hebben een doorlopend aanbod van embryo’s en fokkalveren uit geweldige koe-families!
Wilt u zelf een Alana op stal? Wij hebben diverse sx embryo’s te koop voor €500,- /embryo.

Familie de Groot

Wij zijn familie de Groot

De Merwehoeve is een familiebedrijf en is opgericht in 1911. Onze visie is de Merwehoeve continu op een positieve en duurzame manier te ontwikkelen. Het doel is om goed en gezond voedsel te produceren en bij te dragen aan de ontwikkeling van het landschap. Wij hebben als motto ‘hard werken en goed voor je dieren zijn’. In de stallen is er veel aandacht voor dierenwelzijn. Buiten de stallen is er aandacht voor de natuur.

Kom in contact

Wilt u meer informatie of een bezoek brengen? Dat kan! Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Onze facebookpagina

Op onze Facebookpagina delen wij regelmatig het laatste nieuws!