Genetica

Wij hebben een doorlopend aanbod van embryo’s en fokkalveren uit geweldige koe-families! Wilt u zelf een Alana op stal? Wij hebben diverse sx embryo’s te koop voor €500,- /embryo.

M.H. Alana 5 EX-92 (v. Amor-red) is zonder twijfel de bekendste koe op de Merwehoeve. Onze donkerrode Alana pakte het algemeen kampioenschap tijdens de HHH-show in Zwolle (2015) en kreeg de nationale titel op de NRM (2017). Tijdens het EK in Libramont (2019) nam ze deel bij de oudere koeien namens Nederland en was Alana kopkoe van de landengroep die het brons pakte. Naast haar fantastische exterieur en showresultaten is Alana ook een geweldige producent en produceert lijsten met gemiddeld 5.05 % vet en 4.17% eiwit! Inmiddels zijn er verschillende dochters en kleindochters van M.H. Alana 5 aan de melk. Ook deze blinken uit in exterieur en productie.

EK in Libramont

Tijdens het EK in Libramont (2019) nam ze deel bij de oudere koeien namens Nederland en was Alana kopkoe van de landengroep die het brons pakte. Naast haar fantastische exterieur en showresultaten is Alana ook een geweldige producent en produceert lijsten met gemiddeld 5.05 % vet en 4.17% eiwit! Inmiddels zijn er verschillende dochters en kleindochters van M.H. Alana 5 aan de melk. Ook deze blinken uit in exterieur en productie.

Ons fokdoel

Wij zijn liefhebbers van geweldige koeien! Deze passie tonen wij op de diverse show’s en keuringen waar wij met onze koeien aan deelnemen. Ons fokdoel: een koe met capaciteit en kwaliteit, dus een brede voorhand, veel inhoud, een breed kruis en een super uier. Een koe moet in balans zijn. Dit wil zeggen dat een goede bouw en productie samen gaan.

Onze koeien moeten op een gezonde en productieve manier oud worden met een mooi exterieur. Tijdens het melken genieten wij van mooie uiers. Op de Merwehoeve zijn nakomelingen uit diverse top koe-families:

– M.H. Alana 5 EX-92
– Gloryland Goldwyn Locket EX-94 – wereldwijd 60 dochters gekeurd: 22x EX & 38x VG
– Strans –Jen- D- Tequila EX-96
– Butz-Butler Gold Barbara EX-95
– JK-Eder Darling – zelfde familie als de bekende DH Gold Chip Darling

Alle nakomelingen zijn genomic getest via Clarifide Plus (Zoetis) en draaien mee in de koppel. Door gebruik van gesekst sperma op onze topkoeien en inzet van Belgisch Blauw en Black Angus op het ondereind selecteren wij kritisch op onze kalveren. Nakomelingen hebben vrijwel altijd een >85 punten AV moeder met 100+ LW.

Heeft u interesse in embryo’s of goede fokkalveren? Mail of bel voor meer informatie.