Ons familiebedrijf

De Merwehoeve is een familiebedrijf en is opgericht in 1911. Onze visie is de Merwehoeve continu op een positieve en duurzame manier te ontwikkelen. Het doel is om goed en gezond voedsel te produceren en bij te dragen aan de ontwikkeling van het landschap.

Wij hebben als motto ‘hard werken en goed voor je dieren zijn’. In de stallen is er veel aandacht voor dierenwelzijn. Buiten de stallen is er aandacht voor de natuur. Wij doen mee aan ‘Agrarisch Natuurbeheer’ en proberen op een duurzame manier te ondernemen. De daken van onze stallen zijn voorzien van zonnepanelen waarvan 80% van de opgewekte ‘groene’ stroom terug geleverd wordt op het net. In het voorjaar lopen onze melkkoeien, paarden, vleeskoeien en schapen in de wei.

Wij genieten van het werken met prachtige dieren. De Merwehoeve heeft een enorme geschiedenis op gebied van paardenfokkerij en het bedrijf telt 260 melkkoeien, 160 stuks jongvee en enkele opfokstieren. Wij hebben een doorlopend aanbod van embryo’s en fokkalveren uit geweldige koe-families!

Op ons melkveebedrijf houden wij naast melkkoeien ook vleeskoeien van het ras Black Angus. U kunt bij ons terecht voor heerlijk Black Angus vlees. De belangrijkste reden voor onze verkoop van Angus-vlees is de kwaliteit van het vlees. Wij willen zo veel mogelijk mensen laten genieten van heerlijk Angus vlees!

Wilt u een bezoek brengen aan ons bedrijf? Wij staan open voor excursies en bedrijfsbezoeken. Voor studenten is het mogelijk om op de Merwehoeve stage te lopen. Wij zijn een erkend leerbedrijf! Heb je vragen of wil je stage komen lopen bij ons? Neem vrijblijvend contact met ons op!