Onze paarden

De Merwehoeve heeft een enorme geschiedenis op gebied van paardenfokkerij. De basis voor het fokken van paarden ligt in de jaren ’40 van de vorige eeuw.

Momenteel bevinden zich ongeveer 15 KPWN-paarden in onze stal. Jaarlijks fokken wij meerdere veulens. Goede beweging en hoge dressuuraanleg zijn kenmerkend voor onze fokproducten. De Merwehoeve fokt met de betere bloedlijnen die bij het KWPN te vinden zijn.

Enkele stammoeders uit onze fokkerij zijn:

Stammoeder Umevina M.H. (Jurriaan x Nicolas):
Uit deze Keur Preferente prestatiemerrie zijn verschillende UTV merries en 2 goedgekeurde hengsten gefokt. Waaronder de bekende dressuurhengst:
Casanova – Lucky Boy x Jurriaan x Nicolas
Deze maakte furore onder Monique Peuts en later onder Marie-José Hulsman. Afstammelingen van deze hengst staan garant voor beweging en dressuuraanleg.
A Lucky One – Lucky Boy x Jurriaan x Nicolas
Deze hengst werd in België goedgekeurd en is in de springsport uitgebracht door o.a. Piet Raaymakers.

Stammoeder Imevina M.H. (Renville x Jurriaan x Nicolas)
Deze merrie is de moeder van springhengst Rufus, die onder Rodrigo Pessoa verschillende grote prijzen heeft gewonnen.

Stammoeder Malisto (Frostwind x Bastiaan)
Uit deze keurpreferente prestatiemerrie zijn veel zeer goede dressuurpaarden gekomen. Het predikaat prestatie heeft zij destijds behaald met 4 afstammelingen van Rinaldo. Deze paarden liepen probleemloos door naar minimaal Z dressuur.

Stammoeders Merwehoeve

Bekende hengsten uit onze fokkerij:

Jurriaan M.H.
Kompromis M.H.
Casanova M.H.
Chicago M.H.

Een indruk van onze prestaties

Chicago M.H. (Vivaldi x Montecristo)
Deze voshengst is aangewezen op de KWPN-hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch in 2010 en werd verrichtingskampioen in Oldenburg, Duitsland. Het succes van deze hengst gaat ook in 2012 door. Zo pakte Chicago M.H. het kampioensschap vijfjarigen bij de Horsefood Dressuur Talent in Berkel-Enschot.

Callisto M.H. (United x Casanova)
Deze geweldig bewegende merrie heeft in 2010 de 4e plaats op de nationale merriekeuring behaald. Tevens heeft deze Elite-merrie een goede ibob-proef afgelegd van 80,5 punten. In 2011 is een Uphill merrieveulen verkocht op de prinsjesdagveiling.

Fidallisto M.H.
(Vivaldi x Montecristo)& Fivesta M.H. (Vivaldi x Elcaro)
Deze veulens waren in 2010 zeer succesvol voor De Merwehoeve. Beide veulens zijn nakomelingen van Vivaldi. Fidallisto M.H. werd veulenkampioen van Zuid-Holland in 2010 en is tevens een volle zuster van Chicago M.H.
Fivesta M.H. bereikte een derde plaats tijdens de kampioenskeuring op de provinciale kampioensschappen van Zuid-Holland. Beide veulens zijn verkocht op de veulenveiling Midden-Nederland

Kom in contact

Wilt u meer informatie of een bezoek brengen? Dat kan! Neem dan vrijblijvend contact met ons op.